unit last stand kleine units

WW2 wargaming
Post Reply
User avatar
sanguinius
Chapter Master
Posts: 636
Joined: Sun Aug 05, 2012 12:18 pm

unit last stand kleine units

Post by sanguinius » Sat Aug 26, 2017 6:33 pm

Een vraagje van FOW na de 4de editie eens getest te hebben.
De unit last stand regel op pagina 60 van de rulebook. Als een Panzerpah recce platoon van 2 tanks 1 tank verliest moet hij bij het begin van de volgende beurt een last stand test nemen. Maar moet de resterende tank team alle beurten nadien ook deze test nemen als hij geen verdere damage krijgt? In versie 3 moest dat alleen als je damage kreeg. Want dan zijn kleine units zoals recce van 2 armoured vehicles niet veel meer waard als ze elke beurt moeten testen bij het verlies van 1 voertuig. Ook andere units zoals 2 tigers of sturmtigers, KV1, ...

grz

Johan
guildball: butchers, alchemists, morticians
AoS: nighthaunt
star wars imperial assault, legion
dark souls boardgame
Post Reply